For mobile users, turn ur device horizontal.

Wij ontvingen deze Vacuüm sealer van INKBIRD, een mooie machine die doet wat hij moet doen! 

De machine is compact waardoor hij makkelijk op te bergen is en niet teveel plaats in beslag neemt op je aanrecht wanneer je hem gebruikt. 

Het display is heel overzichtelijk en spreekt voor zich. Je kunt kiezen tussen droog of nat vacumeren. Vacuüm trekken en sealen of de keuze maken om alleen te sealen.
Er wordt een zuigslangetje meegeleverd die je in de machine kunt klikken, zo kun je externe verpakkingen ook vacumeren.

De machine wordt geleverd met een rol vacuümfolie. Dankzij de ingebouwde plotter (het schuifje wat je ziet) kun je deze op elke gewenste maat afsnijden en dicht sealen.

 

Heb je nog geen vacumeermachine en twijfel je er om een aan te schaffen? Dan raden wij deze van INKBIRD zeker aan! 
Voor €70,- heb je een hele handige hulp in de (buiten)keuken. 

 

De voordelen van een vacumeermachine:

1. Behoud van voedsel

Vacuümverzegeling verlengt de levensduur van veel verschillende soorten voedsel aanzienlijk, van kaas tot vlees tot soep. Door traditionele methoden te gebruiken, gaat vlees doorgaans ongeveer 6 maanden mee in de vriezer.

Vacuümverpakt vlees gaat echter 2-3 jaar mee in de vriezer. Het koelen van vacuümverpakt kaas gaat tot 4-8 maanden mee, in tegenstelling tot de 1-2 weken voor kazen die met standaardmethoden worden bewaard.

2. Bespaar geld

Voedsel langer bewaren betekent minder voedselbederf en dus minder voedselverspilling. Bovendien geeft dit u de mogelijkheid om tegen lagere kosten voedsel in bulk te kopen en het veilig op te slaan voor toekomstig gebruik.

3. Bescherming

Het vacuüm verpakken van voedsel voegt een beschermingslaag toe tegen externe bronnen. Bovendien voorkomt deze methode dat voedsel uitdroogt. 

4. Smaak

Door het voedsel af te sluiten en lucht te verwijderen, blijven de smaken, textuur en vochtigheid van het voedsel behouden. Bovendien haal je ook veel meer smaak uit uw opgeslagen voedsel, aangezien vacuümverzegeling helpt om de voedingswaarde van voedsel te behouden.

5. Veiligheid

Door ervoor te zorgen dat voedsel veilig wordt bewaard, beschermd en zuurstofarm is, wordt voorkomen dat schadelijke schimmels en bacteriën groeien.

6. Organisatie

Vacuümverzegeling zorgt voor meer efficiëntie en een nettere organisatie in jouw koelkast en vriezer, en verzegelde items nemen veel minder ruimte in en geven je dus meer vrijheid.

7. Geen andere toevoegingen

In tegenstelling tot veel andere conserveringstechnieken, zijn er geen vervelende chemicaliën of andere toevoegingen nodig die het voedsel negatief kunnen beïnvloeden.

8. Marineren

Vacuüm sealen is de perfecte manier om vlees te marineren en om extra kruiden en smaken aan gerechten toe te voegen. De verpakking sluit alle vocht en heerlijke smaken af en marineert direct jouw vlees.

9. Restjes bewaren

Het vacumeren van voedsel hoeft niet alleen voor vers voedsel te zijn, het is ook geweldig voor restjes. In plaats van restjes weg te gooien of jezelf te dwingen alles binnen een dag op te eten, kun je het gewoon vacumeren en maanden bewaren.

10. Opnieuw verzegelen

Met een vacuumsealer kun je producten die eerder zijn verzegeld, hersluiten. Dit kan een zak chips, crackers, een zak rijst of wat je maar kunt bedenken!