Wie zijn wij?


Voor ons meer up to date te volgen check onze Instagram ->


Wie schuilt er achter de Braairubs van De Fik Erin!? Wat is het verhaal erachter? Dat ga ik (Joris) je hier in het kort proberen te vertellen..

Wij zijn Joris en Isabella van Schilt, samen met onze rots in de branding Jax zijn wij een heel hecht en gelukkig gezinnetje wat ontzettend veel van eten houdt!

Het barbecuen begon in 2011 toen we gingen samenwonen. Het huis was nog niet af en er stond al een overkapping in de achtertuin. Niet veel later stond er een buitenkeuken in met een grote dikke gasbarbecue! Want nu we eindelijk onder de ouderlijke vleugels vandaan waren, begon het bourgondische leventje... 

Genieten deden we zeker, maar verder dan een speklap cremeren of een hamburger tot gort droog grillen kwam ik niet... 

Tot ik een Weber grill Academy cursus ging volgen bij inmiddels goede vriend, Jeremy Vermolen. Ik was verkocht! De dag erna ging de gasser op marktplaats en kwam er een Weber 57 voor in de plaats! De hobby en de passie bleef maar groeien, helaas groeide mijn kledingmaat daar in mee.. maar goed,"Never trust a skinny bbqer!"

Ik ben werkzaam in de metaal, dus na de Weber maakte ik al snel een UDS gevolg door een Rocketstove en vervolgens mijn eerste braai en infiernillo.. De combinatie tussen mijn werk en mijn hobby was top dus ik bleef knutselen!
Mijn projectjes kun je hier bekijken: Projects

De jaren gingen voorbij, we verhuisden, beloofde elkaar eeuwige trouw en kregen ons best gelukte recept: Onze zoon Jax! 

Naast de vele barbecue gerelateerde knutselwerkjes maakte ik ook mijn eigen rub, puur hobbymatig voor eigen gebruik.
Zo ontstond Braairub no.1. Vrienden en familie waren net zo enthousiast over de smaken als wij dus bedacht ik, na weer veel proberen en proeven... Braairub no.2!

Op 1-1-2019 heb ik mijzelf ingeschreven bij de KVK en Braairub no.1 en no.2 op de markt gebracht. Met het doel mensen mee te laten genieten en te enthousiasmeren met deze mooie hobby! Eerst via een eigen webshop, maar al snel volgden Onze dealers

Mensen waren heel enthousiast! Ik ging lekker door en Braairub no.3 kwam erbij.

 

Het bbqen was mijn ding, Isabella vond het heerlijk om van te smullen mits het tegelijk met het andere eten klaar was vanuit de keuken. 

"Joor! Hoe lang duurt het nog? Is het wel gelijk klaar met de rest?" Waren de vaste kreten die telkens weer uit de keuken naar buiten geroepen werden.. 

 

Ik probeerde Isabella telkens mee te sleuren in de hobby, maar verder dan haar ervan te laten eten kwam ik niet.
Haar leren de bbq's aan te steken vond ze ook niets: "Nee Joor, dan krijg ik straks elke dag om 16.00 een appje met de vraag of ik ze voor je wil aansteken... Het is jouw ding. Laten we dat gewoon zo houden." 

En toch, anno 2020 is Isabella niet meer bij de bbq's weg te slaan en deelt ze dezelfde passie als ik! 
Zonder er al te diep op in te gaan, zal ik dit in het kort uitleggen.

Eind 2018 zijn wij verhuisd naar Hoogerheide, de dag nadat we verhuisd waren kreeg Isabella hersenvliesontsteking...
Na een aantal weken rust ging het aan de beterende hand en nam ik haar mee naar een bbq workshop bij onze vrienden van https://www.bbqexperiencecenter.nl . Dit wakkerde haar passie wel aan, maar ontstak het nog niet. 
Een half jaar later ging het bergafwaarts en werd ze door een revalidatiearts behandeld. Die adviseerde haar 4x per week te gaan barbecuen, dit was een goeie training voor de hersenen. Door het continu afwisselen van lezen van nieuwe recepten en bezig zijn met het eten bereiden en het in de gaten houden van de barbecue, was dit een van de belangrijkste oefeningen in haar revalidatie. Daar plukte ik dus ook weer de vruchten van, want nu aten we niet alleen in het weekend, maar ook zeker 3-4 dagen per week van de barbecue!
Helaas heeft de revalidatie verder niet genoeg kunnen doen, inmiddels zijn we zover dat werken niet meer gaat lukken.
Wel is de passie en hobby enorm gegroeid en kunnen we wel stellen dat Isabella nu zeker net zo'n braaifanaat is als ik!

Ook heeft het ons dichter bij elkaar gebracht en heeft het ons wel gevormd tot wat we nu zijn: Een gelukkig bbq-gezin!

We proberen onze zoon ook zoveel mogelijk te betrekken bij de hobby en we kunnen inmiddels wel stellen dat dat een echte Pitmaster aan het worden is!

 

Helaas is in Januari 2020 ook de diagnose MS vastgesteld bij Isabella, nu het eindelijk wat beter ging kwam dit natuurlijk weer als een klap in het gezicht. Maar we laten ons niet uit het veld slaan! We blijven positief en maken er het beste van. Samen staan we sterk!!

 

Dit is dus ons verhaal.. eerlijk, open en oprecht.
Verder kunnen jullie ons volgen op onze social-media pagina's en via verschillende Facebook barbecuegroepen. 
Willen jullie verder nog iets weten stuur gerust een berichtje of kom een keer een babbeltje maken op een evenementje!