Even voorstellen...

Gepubliceerd op 4 juni 2021 om 20:46

Ik weet het niet, ik vind het spannend, hoe moet ik beginnen en doe ik dit zoals het hoort... Oké, nu denk ik volgens mij is er geen goed of fout in een blog als je de Nederlandse taal maar redelijk beheerst.

Terwijl ik dit schrijf, ja echt nog met pen en papier zit ik in de voortuin wat fungeert als heuse moestuin. Ik voel me hier goed en op mijn gemak. Het is een plekje dat mij inspireert.

Laat dat nou net een van de punten zijn want ik wil meegeven in mijn blog. Mensen inspireren. Oké, laat ik me nu dan eerst maar eens voorstellen.

 

Ik ben Isabella alias Bbq Bell, 32 lentes jong, woonachtig op de prachtige Brabantse Wal waar ik samen woon met de twee liefste mannen die ik ken. Ik kom uit een groot gezin met nog twee broers en een zus. Mijn moeder kookte altijd zelf, verse groenten, vlees en je kon altijd 2 keer opscheppen.

Wat ze ook maakte, mijn moeder, kookte het lekkerste! Waar ik op late leeftijd achter kwam, was dat deze lekkere manier niet altijd de meest gezonde manier was, lees dikke lagen jus, veel zout gebruik en er kwam toch ook met regelmaat een pakje aan te pas en vergeet de vertrouwde Zaanse vriend niet! Ik nam veel van mijn mutti over maar kookte ook graag eens iets heel nieuws. Ik pakte kookboeken of supermarkttijdschriften erbij en ging hiermee aan de slag.

Verrassend! En er ging een wereld voor me open. Nieuwe ingrediënten proberen, eten uit andere werelden... Ik werd getriggerd...Koken was leuk.

Tot vijf jaar geleden begon ik na lang studeren mijn droombaan. Ik starten als leerkracht in het VSO ofwel het voortgezet speciaal onderwijs. Het onderwijs opzich vond ik al leuk. Elke dag is anders dat maakt het werk zo ontzettend leuk, maar in het VSO kan elke minuut anders zijn en dat zorgde nooit voor saaie dagen zal ik maar zeggen.  Dit was mijn plekje. Het voelde als thuiskomen op deze werkvloer met een geweldig team...

 

13 augustus 2018, het blijft ontzettend moeilijk… Met een brok in mijn keel schrijf ik verder… Huh, Ik had dit toch verwerkt?

Die dag... Ik had hoofdpijn, ontzettend veel,... ‘s avonds naar de huisartsenpost en ik voelde me echt slecht. De dokter zei na een aantal onderzoekjes, je moet niet schrikken maar we vermoeden een hersenvliesontsteking.

Naar huis, uitzieken, dagen... weken... maanden... maar beter werd ik niet en belandde in het revalidatiecentrum. Ergotherapeute Martje, ik zal haar nooit vergeten en dankbaar zijn tot op de dag van vandaag, heeft me op de been gekregen.

Haar woorden: ‘Je gaat 3x per week barbecueën. En niet iets wat je al kan’ zei ze lichtelijk streng, maar met een knipoog.

Tegenstribbelen had geen zin en ik moest er voor gaan. Wat had ik te verliezen…

 

Joris trok me mee naar een barbecueworkshop van barbecue experience en zo geschiedde het verhaal. Helaas werd ik niet beter genoeg om nog te kunnen werken. Nu inmiddels drie jaar verder, het leven nu geaccepteerd zoals het is, dient de volgende levensverandering zich aan… De afgelopen drie jaar had ik meerdere keren een ruggenmergpunctie moeten ondergaan, die toch niet veel goeds vertelde en zo belanden we in het Erasmus, want hier waren de mri‘s zo duidelijk en helaas… Dat bleek. Vier schubs in mijn nek en één in mijn hoofd. December 2020 kregen we te horen dat ik MS heb. (Multiple sclerose is een ziekte waarbij de bescherm- en isolatielaag rondom de zenuwen in de hersenen, ruggenmerg en oogzenuwen (het centrale zenuwstelsel) is beschadigd. Hierdoor kunnen onder andere problemen ontstaan met lopen, spraak, voelen en zien.)  Het is overigens geen spierziekte.

Het balletje ging rollen. En zo startte ik in januari al met de medicatie Ocrevus. Één hele dag een infuus en dat nu elk half jaar...

 

Al met al, het maakt me sterk, ik hou me sterk, Kelder die put weer in, maar klim die berg weer op…

Momenteel is mijn plaats van bestemming, ergens halverwege de berg, ergens op de Brabantse Wal kijkent naar de ondergaande zon, want wat is het leven toch mooi!

 

#Let’sKeepTheFireBurningReactie plaatsen

Reacties

Wendy
3 jaar geleden

Mooi geschreven en wat een inspiratie. Op naar nog veel meer mooie blogs!

P.s. je woont samen met de 2 liefste mama, denk dat dit mannen moet zijn 😉

martin van der maas
3 jaar geleden

Hallo Bell.
Ik heb al verschillende keren iets over jou/jullie gelezen en iedere keer weer verbaas ik mezelf zoals jij/jullie met jou ziekte omgaan.
Heel knap van jullie 3.
Probeer op deze manier door te gaan en ik hoop dat ik nog veel mooie foto's en recepten voorbij zie komen op fb.
Veel plezier met je lekkere eten klaar maken en geniet van je lieve man en zoon.
Groeten Martin

Lesley
3 jaar geleden

Wat mooi geschreven Bell! Wat heftig wat je allemaal meegemaakt heb, maar van wat ik zo kan volgen; Jeetje wat doe je/doen jullie het goed! Ik lees met liefde alles wat je plaatst, heerlijk, ik geniet ervan! Power vrouw!

Mutti
3 jaar geleden

Scatti ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar wat ben ik trots op je XXX

Pepijn Battes
3 jaar geleden

Wat super mooi geschreven. Hoop veel te kunnen lezen op je blog. 💪 keep you’re fire burning

Katrien Borgers
3 jaar geleden

Kanjer ben je,zo positief en vol passie met wat je doet👊💪Go Bel😘

Chris
3 jaar geleden

Heel veel respect voor wat jij en jullie allemaal doen top recepten en vooral de kruiden ( fan) ik heb zelf ook helaas een hersenvliesontsteking gehad vroeger maar gelukkig allemaal goed gekomen hou je taai met je gezin gaat vast goed komen en ga vooral zo door

Astrid
3 jaar geleden

Hoe mooi geschreven! Heel authentiek. Als ik t lees, hoor ik t je vertellen.

Kim Van de meulengraaf
3 jaar geleden

Heey die Bell, Brabantse topper! Power vrouw! Jeetje ik volg je nu een tijdje en iedere keer weer zit ik met een brok in mijn keel, zo jong, zoveel voor je kiezen krijgen, maar dan meteen ook weer zo positief, stralend en inspirerend voor velen! Ik volg je met heel veel plezier, zo mooi om te zien hoe je het bbqen zo kunt samen doen met je grote man en je kleine man!
Blijf genieten, blijf vertrouwen houden en blijft, zolang het goed voelt het behalen, gerechten en foto's delen!
En Supergaaf nu je eigen blog en pagina!
En dikke digitale knuffel uit een ander deel van Brabant! Keep the fire burning! Don't dream your life, live your dreams!
Liefs Kim

Tony Treur
3 jaar geleden

Zo mooi beschreven...iets waar elke stoere man of vrouw een traantje mag laten!
Op en top respect jij laat het echt het Burnen zoals het moet oftewel Keep the fire burning 🔥🔥🔥

Wesley Van Doren
3 jaar geleden

Wauw wat een mooi verhaal.
Ik had het al eens gelezen maar krijg weer een brok in mijn keel en kippenvel ervan.
Ik heb enorm veel respect voor je doorzettingsvermogen.
Ik geniet vaak van de mooie bbq foto’s en recepten. Ga zo door en zet hem op.
Ik ken jullie helemaal niet, maar jullie lijken mij een geweldig gezin! Ga zo door!

Annemieke Christiaanse
3 jaar geleden

Mooi geschreven Bell, ik ga je Blog zeker vaker bezoeken. 💋

Gino van der Mazen
3 jaar geleden

Hoi Bellbell, mooi geschreven en heb onwijs veel respect hoe je hiermee omgaat. Volg je al op div socials en geniet elke keer weer van de gemaakte gerechten.
Keep the fire burning!!

Groeten Gino

Joris Vandecruys
3 jaar geleden

Mop de eerste plaats moed en respect voor u verhaal en doorzettings vermogen.
Zelf als partner van C.V.S patiënt weet k wat dit met u lichaam doet.
Dus kan mij klein beetje voorstellen wat het zou zijn als MS patiënt en partner ervan .
Wij ( ons huishouden ) wensen U en jou partner allen sterkte en moed .
En vooral u positieve ingesteldheid geeft een bron van inspiratie.
Enkel ist hier (ik) de man "van" achter de bbq , maar de vrouw geniet mee van het eten en jou inspiratie 👍🏼🔥.
Veel respect voor jullie vanuit ons standpunt .

Nicole
3 jaar geleden

Lieve Bel,

Ik heb je een aantal jaar geleden leren kennen, we hadden gelijk een leuke klik. Ik vond je toen al een sterke vrouw..... Maar nu staat dat werkelijk niet eens meer in verhouding.

Wat ben jij een ongelooflijke kanjer, een voorbeeld voor velen. Mooi geschreven en ik ga met veel plezier je blogs lezen ❤️

Mike Versteegen
3 jaar geleden

Power wonen zeg!
Doorzettingsvermogen, vechtlust en vuur spat er van af.
Kan niet toepasselijker 'De fik er in'

Lex Koudstaal
3 jaar geleden

Ha die Bell,

Wat een levensverhaal. Respect hoor. Ga zo door. Je verhalen, recepten en inspirerende foto's zijn zeer de moeite waard. Hou je vuurtje brandende. Groet je uit Lansingerland.

Mies
3 jaar geleden

Mooie Blog van een mooie stoere vrouw. Ik heb heel veel bewondering voor je. Liefs Mies😘

Maud van Tilborg
3 jaar geleden

Lieve Bel,
Ik bewonder je kracht en schoonheid waarmee jij ook dit weer aanpakt! Je bent een kanjer😘

Carlo
3 jaar geleden

Wauw een verhaal en wat een power
Respect en ga zo door
We keep follo

Kyara
3 jaar geleden

Heey Toppertje!
Wat heb je dat super mooi geschreven! Ik vind het heel moedig en knap van je dat je dat zo durft te schrijven! En wat blijf vooral de dingen doen die je leuk vind enzo. Je bent zo goed bezig!! Ga zo door!! Trots op je powervrouw!

X kyara

Barbara
3 jaar geleden

Kende al wel een deel van je verhaal maar nu ik dit zo lees....jeetje meid.
Het is gewoon niet te bevatten dat dit jouw verhaal is...... je bent zo sterk, altijd zo vrolijk.
Je bent echt voor voorbeeld voor velen!